R33 GTR Problem HELP!!! - GT-R Register - Nissan Skyline and GT-R Drivers Club forum

Want to buy a banner ad? Find out more here.

Go Back   GT-R Register - Nissan Skyline and GT-R Drivers Club forum > General > Nissan Skyline > Skyline and Stagea "How to" and DIY guides
Register Garage FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read Insurance


Like Tree1Likes
  • 1 Post By fourtoes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 16th October 2012, 12:00 PM   #1 (permalink)
Chingy101 is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Nottingham
Posts: 8
R33 GTR Problem HELP!!!

HI i bought a skyline r33 gtr recently and it was running fine, then it started hesitating on and off and the rev's at idle speed would go down and run lumpy, i had a feeling it could be spark plugs or coil packs, so i bought new spark plugs and fitted them it seems to run alright for a bit then it started running lumpy again. Then just recently it started running really it started idling at 100 rpm THATS RIGHT 100!! but the car still didn't cut out so i drove it home and when i got home there was smoke coming from the engine bay it looked white but it was dark and it didn't smell like oil and the car now just cuts out when i try to start it and even with foot on gas it starts then dies as soon as i let my foot off but if i hold my foot on at a certain point it wants to die then it goes up then wants to die again then goes up! I;ve tried to be as descriptive as i can i hope someone has the patients to reply
__________________
Chingy101 is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2012, 12:08 PM   #2 (permalink)
DUTCHD is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Oct 2010
Cars owned: Nothing yet
Posts: 190
I think u have a vacuum leak, did u check al the hoses?
__________________
DUTCHD is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2012, 03:09 PM   #3 (permalink)
[email protected] M/S is looking forward to racing on the circuits again soon
GTR Register Trader
 
Mark@Abbey M/S's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: The workshop...
Cars owned: Skylines...
Posts: 3,663
Sounds like inlet manifold gasket air leak, spray around the gasket area with brake cleaner if there is a leak the idle speed will rise then fall.
__________________
Servicing/tuning all Skyline models since 1990
Ecutek/Cobb/Syvecs and Up Rev approved tuners
In house Dynapack dyno
Up to date diagnostics for all Nissan,s Consult 1/2/3
Latest Spec Hunter Alignment Rig and Ramp
Corner weight scales for trackset up
Tuner of the fastest Rb26 powered car in Europe
Any information needed give us a ring or mail us

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

I am a sponsor of the GTR Register!
Mark@Abbey M/S is offline   Reply With Quote
 
Old 16th October 2012, 03:41 PM   #4 (permalink)
Chingy101 is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Nottingham
Posts: 8
Hi thank you for your replies, i am hoping it is a vacuum leak or hose popped off, but wherre the smoke/steam was coming from is at the back of the engine, the part closest to the windscreen which i cant see down the gap as its too close any idea's whats pipes or hoses lie in that part of the engine?
__________________
Chingy101 is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2012, 03:42 PM   #5 (permalink)
Vihis is a BNR32 owner.
GT-RDC Member
 
Vihis's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Finland
Posts: 963
^ Heater hoses
__________________
Vihis is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2012, 03:43 PM   #6 (permalink)
Chingy101 is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Nottingham
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by [email protected] M/S View Post
Sounds like inlet manifold gasket air leak, spray around the gasket area with brake cleaner if there is a leak the idle speed will rise then fall.
And also its erratic idle anyway it bounces from 1000 - 100 then back to 1000 then 100 then dies its hard to keep it ticking over without holding revs on buy the time i make it to my engine bay its cut out
__________________
Chingy101 is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2012, 03:44 PM   #7 (permalink)
Chingy101 is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Nottingham
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by Vihis View Post
^ Heater hoses
Would this cause my car to not run and sound like not all 6 cylinders are firing and smoke from engine bay?
__________________
Chingy101 is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2012, 04:11 PM   #8 (permalink)
DazGTR is a CAP-END who enjoys the company of lady boys
GTR.co.uk seasoned Member
 
DazGTR's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Wigan,Lancs
Cars owned: KH2 R32 GTR Project
Posts: 2,464
Could be afms as for the steam yes the heater pipes run across the back, if its steam you have a leak, how long has it been steaming ? Have you noticed any water loss ?
__________________
DazGTR is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2012, 04:24 PM   #9 (permalink)
torra is still waiting to get it Mapped
GTR.co.uk seasoned Member
 
torra's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Newcastle/south shields UK
Cars owned: R33 GTR V-SPEC, SKYLINE R32 2.7, NISSAN SKYLINE GTST DRIFT SPEC
Posts: 781
As Above..the AFM`S create a lot of running problems when going Faulty...
__________________
torra is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2012, 07:52 PM   #10 (permalink)
Chingy101 is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Nottingham
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by torra View Post
As Above..the AFM`S create a lot of running problems when going Faulty...
I have changed the afm's for working ones off a working r33 gtr but the problem was still there, and as for the water loss i've not noticed any it only started to do it when it started idling at 100 i've not been able to run it since.

I've also just bought some replacement coils which i will try tomorrow when its light
__________________
Chingy101 is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2012, 08:01 PM   #11 (permalink)
fourtoes is milk monitor
Executive GTR Owners Club Member
 
fourtoes's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Wiltshire
Cars owned: R32 GTR
Posts: 5,726
Take the plugs out and look at them all.
If one is oily and wet it might be one of your coilpacks is shot.
If this is the problem swap that coilpack with the bad plug to the front of the engine.
Then try running the engine and put that plug in with a different coil pack. (to make sure the plug is ok).
With the engine running now unplug the front coilpack, (the one you suspect is faulty) and see if the engine tone changes when you unplug it. If it doesn't you have a faulty coilpack.
Hth.

Bob
Stipete likes this.
__________________
Blue 30 TWO............................GTR :)

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Like us on Facebook ZEALOU5 turning cars into heroes.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


ZEALOU5

Please Whatsapp me on 07970699470.
(^^^best way to get in touch tbh^^^).
Contact: Bobby Proctor
Mobile: 07970699470

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Website:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Email:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
fourtoes is offline   Reply With Quote
Old 17th October 2012, 09:14 AM   #12 (permalink)
Chingy101 is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Nottingham
Posts: 8
UPDATE .......
I've swapped the coils over with the new ones i bought it seems to start better it doesn't cut out straight away but it still cuts out and when i put my foot down nothing happens except the revs go down......??? but if press the accelerator on and off i can get it up to boost then the revs seem to increase fine, i don't think it would be drivable though
__________________
Chingy101 is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2012, 05:48 PM   #13 (permalink)
Chingy101 is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Nottingham
Posts: 8
Just to let you guys know the problems sorted it turned out to be a few split hose's and some dodgy afm's Thanks for your help guys
__________________
Chingy101 is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2013, 10:06 AM   #14 (permalink)
MervinoGTR is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 28
always funny that afm's. just after i came back from vacation, after 4 weeks ur engine starts fine. fill op with petrol at the petrol station. and than doesnt fire up anymore , how ever when u disconnect the afm's its goes in limb mode,. and ur engine should be running normal. only ur rev limit is now 2k rpm as im not wrong.
__________________
MervinoGTR is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 12:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
http://www.Tyreforums.com

tyreforums

 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.