Attesa pump problem and 4wd issue - GT-R Register - Nissan Skyline and GT-R Drivers Club forum

Want to buy a banner ad? Find out more here.

Go Back   GT-R Register - Nissan Skyline and GT-R Drivers Club forum > General > Nissan Skyline > Skyline and Stagea "How to" and DIY guides
Register Garage FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read Insurance


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 3rd November 2012, 08:02 AM   #1 (permalink)
Guricha is Way to 600
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tbilisi , Georgia Republic of
Posts: 203
Attesa pump problem and 4wd issue

Hello everyone,
Need help guys, two days ago i realized that my 4wd on R32 doesnot works, check everything:
fluid is new and on right level (i have usd only genuine attesa fluid)
No 4wd or abs light on dash
torque gauge is working and shows like in working condition
no error codes and no light blinking on ets controller ecu
----------------------------------
have done next steps check and remove all cables from pump and from oil tank, in each action ecu showing errors so i think its in good condition
I realized that cant heard pump noise and i was right, during the oil bleed option pump doesnot starts at all

defending on electronic system everything is good but in real car is on rwd mode, cant find out problem and please help, only thing is left to remove attesa pump and change it i dont have any other option

any other ideas guys?
__________________
Guricha is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2012, 08:05 AM   #2 (permalink)
gtr-loz is cold
GTR.co.uk seasoned Member
 
gtr-loz's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Benfleet, Essex
Posts: 1,150
I think there is a fuse on the r32 might be worth checking but will prob be ok as you have power to the ecu how do you know it's in rwd?
__________________
gtr-loz is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2012, 12:57 PM   #3 (permalink)
heller44 is happy with 11.682 with an unopened motor..
GTR.co.uk seasoned Member
 
heller44's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: perth, australia
Cars owned: r32 gts4 with rb26dett
Posts: 99
There is a fuse for the attessa module, in the drivers cab fuse box, and there is another one for the attessa pump motor in the engine bay fuse box. Check if you actually are getting power to the motor first on key-on.
__________________
heller44 is offline   Reply With Quote
 
Old 23rd November 2012, 02:38 PM   #4 (permalink)
blitzman is by the sea.
GTROC Member
 
blitzman's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Scotland AGAIN!!!!!
Cars owned: BMC & Nissan
Posts: 386
Did the pump kick in when you connected the wire in the drivers footwell to bleed it?
__________________
blitzman is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2012, 10:49 PM   #5 (permalink)
ore12 is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 31
Can you check the 4wd drive system by lifting all 4 tires off the ground and seeing if the front tires start turning when you go open throttle
__________________
ore12 is offline   Reply With Quote
Old 29th November 2012, 01:56 AM   #6 (permalink)
heller44 is happy with 11.682 with an unopened motor..
GTR.co.uk seasoned Member
 
heller44's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: perth, australia
Cars owned: r32 gts4 with rb26dett
Posts: 99
Not really, with no load the front will turn just with the drag in the system.

If you can get it to a roller dyno, an easy test is to put the rears on the roller and see if the front will pull the car off.
__________________
heller44 is offline   Reply With Quote
Old 25th July 2013, 01:19 PM   #7 (permalink)
vito_lomazzo is Trying to go fast
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Ontario
Posts: 55
i have same issue ?
__________________
vito_lomazzo is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2013, 08:13 PM   #8 (permalink)
RootiMaster is unaware they can edit their status
Banned
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 20
hey he hasnt responded in a while but it will be good to know what the result was as i also have the same problem
__________________
RootiMaster is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2013, 08:25 PM   #9 (permalink)
vito_lomazzo is Trying to go fast
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Ontario
Posts: 55
Rootimaster---- ECU

I found more and more of this issue and ppl switch the AWD ECU and it works
__________________
vito_lomazzo is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2015, 10:58 AM   #10 (permalink)
kangal is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 7
I have the same problem
__________________
kangal is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 12:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
http://www.Tyreforums.com

tyreforums

 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.