Hack the HDD for Euro Maps on US car - GT-R Register - Nissan Skyline and GT-R Drivers Club forum

Want to buy a banner ad? Find out more here.

Go Back   GT-R Register - Nissan Skyline and GT-R Drivers Club forum > General > General Nissan R35 GT-R Chat
Register Garage FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read Insurance


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 24th March 2014, 02:56 PM   #1 (permalink)
shazada is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
shazada's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Amsterdam, The Netherlands
Posts: 23
Hack the HDD for Euro Maps on US car

So a month ago I had a week free to investigate the Nissan HDD music box. My goal was simple:

Put Euro Maps on a US car. I've got a 2009 US GTR with the stock navigation, no update whatsoever. The only fix the car had was LC2.

So I followed the great topic at gtrlife.com and went on dismantling my beautiful car. The pics are shown at gtrlife topic: CompactFlash Music Player / Music Box limitation - Page 6 - Electronics & A/V Systems - GT-R Life.

The current status of the project:
I've managed to get a X9 2012 Europe maps DVD's. I've unzipped the files and these are all .z extension which are read by the Nissan system. I've tried to unzip these files by the help of some crafty engineers but it's still not giving a right picture.

So our maps are in the following structure:

aadiains\
cddb\
house001\
mapal001\
rdstm001\
refer001\
voice001\
vorec001\
zzdiains\
mmain001.dat

So when I tried to unzip the X9 system it gave a totally 'other' directory structure which I couldn' place at all.
/DBDIR/PLUMSDB/ /DBDIR/PLUMSDB/EDSYS/ /DBDIR/PLUMSDB/EDUSER/ /DBDIR/PLUMSDB/EDWORK/ /DBDIR/PLUMSDB/SPOOL/

Then I had help from a GPS guru which told me that my system is Actually a Navteq X7 system, so I dowloaded Renault Carminat V32.1 and unzipped it, which gave:

AADIAINS
ADD00000
CHARA001
COORD001
CRO00000
FRWAY001
ICODE001
INDEX001
MAPAL001
RDSTM001
VOICE001
XPICT001
ZZDATA
ZZDIAINS
ZZPROG
MMAIN001.dat

So from this I conclude that the Nissan system converts something from the X9 DVD to this. Or After the first 2009 update they stopped using the X7 system and the latest system directory now totally is different.

The reason why I need a euro image 2012/2013 is to confirm this.

Steps now:

Buy a 40GB IDE HDD to trial & error things --> already bought one, but am not sure if it works
Write the X7 directory to the new HDD. This will take some steps and will take some time.
Strip the cars dashboard and try the new HDD and see if I've got Euro maps
Hopefully someone will help me get an image so I can test/check if there are differences and so we could/can use future X9 updates to work with.

BTW if I've got this working is there someone who wants a Unit ?
__________________
shazada is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2014, 03:56 PM   #2 (permalink)
Naw
Naw is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: May 2009
Location: Gibraltar
Posts: 53
Sorry mistake
__________________

Last edited by Naw; 24th March 2014 at 04:02 PM..
Naw is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2014, 04:01 PM   #3 (permalink)
Naw
Naw is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: May 2009
Location: Gibraltar
Posts: 53
Hi there I have the same car US 09 , and would be interested in this , depending on cost and installation difficulty as I am not in UK , my unit right now is been repaired by Litchfields , who were kind enough to lend me a spare unit in the mean time as the music system slowly died away.
__________________
Naw is offline   Reply With Quote
 
Old 26th March 2014, 04:51 AM   #4 (permalink)
p.karageorgiev is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 27
I am in too, 2009 USDM GT-R, I need euro maps too!
__________________
p.karageorgiev is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2014, 10:00 AM   #5 (permalink)
shazada is unaware they can edit their status
GTR.co.uk seasoned Member
 
shazada's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Amsterdam, The Netherlands
Posts: 23
Cool!

I'm doing my best to get some free time .

My first test failed, I've copied the Euro Maps and got No map at all.
I need to find a better way then to strip the Dashboard to change the HDD. Maybe just for the time being get an extension cable so I can switch the HDD quite easily.
__________________
shazada is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
hdd music gps

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 05:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
http://www.Tyreforums.com

tyreforums

 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.